dimarts, 23 de juny del 2009

kyrie

He llegit tres-centes pàgines amb un parell d'hores mitjançant la tècnica de lectura en paracaigudes, que vendria a ser l'evolució de la tècnica diagonal per a llibres extremadament avorrits i inútils. Es tracta d'anar passant pàgines amb una ràpida ullada superficial, ignorant completament paràgrafs plens de noms i anys, i també els que estan en cursiva. S'ha de llegir, si escau, l'inici dels paràgrafs per mirar si l'autor s'ha dignat a canviar una miiiica de tema, i passar de llis si resulta que no -però millor, un no sap mai què és sort-. És important, també, tenir el radar posat per si durant la gran caiguda detectam una idea principal. Aquí convé matrixar, escanejar, i reprendre la velocitat. Tot això ho he fet mentre escoltava música del Renaixement.

Estic acabada, ho sé.

5 comentaris:

minto ha dit...

kyrie eleison...una fantàstica marca de paracaigudes per a lectors!!

Anònim ha dit...

veig que també la coneixes... som unes pijas!! xD

Anònim ha dit...

mare de déu catalina...digne d'estudi....podries fer una tesi doctoral de la lecturia paracaidística per a llibres extramadament avorridístics!!!

procura posar a la tesi paraules acabades en -ologia; -ístic/a, etc...!!!


Aida

Anònim ha dit...

molt bona Aida! jaja! d'acord, posaré paraules acabades en aquestes terminacions, segur que serà molt més creïble... m'ajudaràs a fer sa tesi?? tu tens més experiència cultural... :-)

Anònim ha dit...

catalina.... lo meu és fer tesi sobre el temps cultural....però ho intentaré!!! aquest estiu farem tesi com xurros!!!